Παραλίες του Νομού

Από την Πρέβεζα μέχρι την Πάργα συναντάμε μία ατελείωτη αλυσίδα μικρών παραλιακών χωριών που είναι χτισμένα στην άκρη της θάλασσας με απέραντες αμμουδιές, πράσινο, σύγχρονες εγκαταστάσεις, για να κάνουν την διαμονή σας ευχάριστη. Το κάθε χωριό και η κάθε παραλία έχουν την δική τους ομορφιά:

 

ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ
Στην μύτη της χερσονήσου της Πρέβεζας στην ανοιχτή θάλασσα του Ιονίου. Πολλές παραλίες μεγάλες και μικρές, αμμώδεις και βραχώδεις. Ο οικισμός που βρίσκεται πολύ κοντά στην αρχαία Νικόπολη.

Απόσταση από την Πρέβεζα: 8 χμ Απόσταση από τον πλησιέστερο οικισμό (Μύτικας-Δήμος Πρεβέζης): 500 μέτρα Βάθος νερών: Ρηχά (Ομαλά)

ΜΥΤΙΚΑΣ
Μαγευτική παραλία στο ακρωτήρι του Δήμου σε ένα κοσμοπολίτικο περιβάλλον με πληθώρα μονάδων διαμονής (πανσιόν, ξενοδοχεία) και παραθαλάσσιες ή παραδοσιακές ταβέρνες, καφέ και ντισκοτέκ. Δίπλα από τον οικισμό εκτείνεται η Αρχαία Νικόπολη.

Απόσταση από την Πρέβεζα: 5 χλμ. Απόσταση από οικισμό: 50 μ. Βάθος νερών: Ρηχά (Ομαλά)

ΜΟΝΟΛΙΘΙ
Η περιβόητη ακτή με τα καταγάλανα νερά του Ιονίου στην οποία χιλιάδες επισκέπτες συρρέουν από παντού. Οργανωμένη ακτή με αναψυκτήρια, ναυαγοσώστες και όλες τις υποδομές μιας σύγχρονης πλαζ.

Απόσταση από την Πρέβεζα: 8 χλμ. Απόσταση από οικισμό: 500 μ. Βάθος νερών: Βαθιά (Απότομα)

ΚΑΝΑΛΙ
Η παραλία που εκτείνεται αρκετά χιλιόμετρα κατά μήκος του ομώνυμου αισθητικού δάσους, με βαθιά νερά μεγάλα κύματα το απόγευμα και την αίσθηση του ωκεανού.

Απόσταση από την Πρέβεζα: 8 χλμ. Απόσταση από οικισμό: - Βάθος νερών: Βαθιά (Απότομα)

ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
Η συνέχεια της παραλίας του Καναλίου. Οργανωμένη πλαζ με υποδομή για θαλάσσια σπορ (μικρά ιστιοφόρα, κανό, αλεξίπτωτο, κα ). Πολύ κοντά βρίσκεται το Ζάλογγο η αρχαία Κασσώπη και ο βυζαντινός ναός της Αγ. Πελαγίας.

Απόσταση από την Πρέβεζα: 17 χλμ. Απόσταση από οικισμό: 1 χλμ. Βάθος νερών: Ρηχά (Ομαλά)

ΑΡΤΟΛΙΘΙΑ
Η πιο ιδιόμορφη και ήσυχη παραλία καθώς τα όρθια βράχια της δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίο.

Απόσταση από την Πρέβεζα: 20 χλμ. Απόσταση από οικισμό: 1 χλμ. Βάθος νερών: Βαθιά (Ομαλά)

ΛΥΓΙΑ
Πανέμορφοι κόλποι με βράχους που διακόπτουν την αμμουδιά στους πρόποδες του δάσους του Λεκατσά με τον ομώνυμο βυζαντινό ναό και την μοναδική πανοραμική θέα προς το Ιόνιο. Ποιο δίπλα και πάνω στον καταπράσινο λόφο στέκει το κάστρο Ρηνιάσσας.

Απόσταση από την Πρέβεζα: 20 χλμ. Απόσταση από οικισμό: 50 μ. Βάθος νερών: Βαθιά (Ομαλά)

ΛΟΥΤΣΑ
Εντυπωσιακή παραλία με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και λεπτή άμμο και μεγάλο μήκος ανάμεσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον.

Απόσταση από την Πρέβεζα: 30 χλμ. Απόσταση από οικισμό: 50 μ. Βάθος νερών: Βαθιά (Ομαλά)

ΑΛΩΝΑΚΙ
Μικρός κλειστός κόλπος με κρυστάλλινα διαυγή νερά και ψιλό βότσαλο περιτριγυρισμένος από βράχια σε καταπράσινο τοπίο. Πολύ κοντά βρίσκεται το Νεκρομαντείο.

Απόσταση από την Πρέβεζα: 33 χλμ. Απόσταση από οικισμό: 2 χλμ. Βάθος νερών: Ρηχά (Ομαλά)

ΑΜΜΟΥΔΙΑ
Ο κόλπος που βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Αχέροντα. Μαγευτικό τοπίο με πλατιά αμμουδιά και ψιλή άμμο και βράχια στην βόρεια πλευρά της.

Απόσταση από την Πρέβεζα: 33 χλμ. Απόσταση από οικισμό: 50 μ. Βάθος νερών: Ρηχά (Ομαλά)

ΣΑΡΑΚΙΝΙΚΟ
Οργανωμένη παραλία στο βορειότερο τμήμα του νομού. Κλειστός κόλπος με γαλαζοπράσινες αποχρώσεις και πλαζ με βότσαλο. Μπορείτε να φθάσετε οδικώς αλλά και από την θάλασσα με σκάφος από το λιμάνι της Πάργας. Υπάρχουν κάμπινγκ, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια και αναψυκτήρια.

Απόσταση από την Πρέβεζα: 60 χλμ. Απόσταση από οικισμό: 2 χλμ. Βάθος νερών: Βαθιά (Ομαλά)

ΒΑΛΤΟΣ
Αμμώδης και με μεγάλο μήκος είναι η παραλία στον ανοικτό κόλπο του βάλτου σε ένα όμορφο τοπίο με εναλλαγές. Περιτριγυρισμένη από τον ελαιώνα παρέχει όλες τις ανέσεις και υπηρεσίες καθώς και πολλά θαλάσσια σπορ. Από κει βλέπεις τη πίσω πλευρά το Κάστρου της Πάργας την Μονή Βλαχέρνας αλλά και το Κάστρο της Ανθούσας.

Απόσταση από την Πρέβεζα: 8 χμ Απόσταση από τον πλησιέστερο οικισμό (Μύτικας-Δήμος Πρεβέζης): 500 μέτρα Βάθος νερών: Βαθιά (Απότομα)

Έκθεση εικόνων

Preveza Real Estate

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Preveza Real Estate ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 2 48100, ΠΡΕΒΕΖΑ

Τηλ. : (+30) 6940853290

Tηλ. : (+30) 2682021018, (+30) 2682021018

[email protected]

 

logooff

Αναζήτηση