Δραστηριότητες στο Νομό

Ο επισκέπτης του νομού μπορεί να ψυχαγωγηθεί με ποικιλοτρόπως. Δύο θεατρικές ομάδες ανεβάζουν παραστάσεις κατά διαστήματα, με μεγάλη επιτυχία. Λειτουργεί χειμερινός και θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος στις αντίστοιχες περιόδους με ταινίες που παίζονται στις αίθουσες των μεγάλων αστικών κέντρων. Στο αρχαίο ωδείο της Νικόπολης τη καλοκαιρινή περίοδο ανεβαίνουν θεατρικές παραστάσεις με έργα αρχαίων τραγωδών από τις κορυφαίες σκηνές της χώρας. Στην “Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης”, εκθέτουν τα έργα τους ντόπιοι καλλιτέχνες καθώς και ξένοι. Αξίζει να αναφέρουμε τις πολλές μουσικές κομπανίες της πόλης που μας διασκεδάζουν με συναυλίες τους καλοκαιρινούς μήνες. Στο λιμάνι και στα σοκάκια της παλιάς πόλης υπάρχουν πολλά γραφικά ταβερνάκια που προσφέρουν στον επισκέπτη χαλάρωση και νόστιμους ντόπιους μεζέδες και ψάρια. Η νεολαία της πόλης διασκεδάζει στα πολλά μπαράκια και κλαμπ που λειτουργούν όλον τον χρόνο

ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Το Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 1983 με πρωτοβουλία της χορωδίας ‘’ΑΡΜΟΝΙΑ’’ Πρέβεζας, που σε συνεργασία με άλλους φορείς , αναλαμβάνει κάθε χρόνο και την διοργάνωσή του. Η προσπάθεια αυτή αποβλέπει στην καθιέρωση και εδραίωση του θεσμού με στόχο την προαγωγή της χορωδιακής μουσικής, την ανάπτυξη του Πνευματικού και Πολιτιστικού επιπέδου και την καλλιέργεια του μουσικού αισθήματος. Το Χορωδιακό Φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πόλη μας στις αρχές των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΠΟΛΕΙΑ
Είναι κύκλος πολιτιστικών εκδηλώσεων που καλύπτει όλη σχεδόν τη χρονική διάρκεια του καλοκαιριού ( Ιούλιο – Αύγουστο). Οι εκδηλώσεις αυτές των ΝΙΚΟΠΟΛΕΙΩΝ έχουν γίνει θεσμός για την πόλη μας και περιλαμβάνουν στο πρόγραμμα τους: μουσικά ,χορευτικά, θεατρικά σχήματα, ερασιτεχνικά kαι επαγγελματικά, από την χώρα μας και το εξωτερικό. Στα πλαίσια των ΝΙΚΟΠΟΛΕΙΩΝ γίνονται διάφορες εκδηλώσεις που μ’ ένα καλύτερο προγραμματισμό θα μπορούσαν να γίνουν πόλος έλξης πάρα πολλών τουριστών.
ΓΙΟΡΤΗ ΣΑΡΔΕΛΑΣ
Είναι ένα πολύ παλιό έθιμο που γίνεται στο λιμάνι της πόλης εδώ και μια εικοσαετία σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο. Συμμετέχουν μουσικοχορευτικά συγκροτήματα, ψήνεται ντόπια σαρδέλα, προσφέρεται δωρεάν κρασί και δημιουργείται έτσι ένα κλίμα γνήσιου ελληνικού γλεντιού όπου ο κόσμος συμμετέχει αυθόρμητα. Η γιορτή της σαρδέλας έχει γίνει πια θεσμός, πραγματοποιείται το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου και συγκεντρώνει πάνω από 10.000 κόσμο απ’ όλη την Ελλάδα.
ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Είναι ένας θεσμός που πραγματοποιείται στην Πρέβεζα εδώ και μια δεκαετία με μεγάλη ακτινοβολία στην Ελλάδα και το εξωτερικό . Διακόσιοι περίπου νέοι από τις βαλκανικές χώρες φιλοξενούνται από το Δήμο για δέκα περίπου μέρες . Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει ανοιχτές παραστάσεις μουσικής και χορού από την κάθε χώρα ξεχωριστά και παρουσίαση εκθέσεων ζωγραφικής, φωτογραφίας κτλ.
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας διοργανώνει κάθε χρόνο το Καρναβάλι, στοχεύοντας στην αναβίωση και διατήρηση παραδοσιακών εθίμων της πόλης μας. Οι εκδηλώσεις της Αποκριάς αποτελούν έναν από τους πλέον πετυχημένους θεσμούς για τα πολιτιστιστικά της ευρύτερης περιοχής. Αξιόλογες εκδηλώσεις στα πλαίσια του Καρναβαλιού που τείνουν να γίνουν θεσμοί και να προσελκύουν εσωτερικό και γιατί όχι και εξωτερικό είναι: • Παρέλαση Λιλιπούτειας Μασκαράτας • Παρέλαση του Καρνάβαλου με την συμμετοχή πλήθους μεταμφιεσμένων γυναικών και αρμάτων με σατυρικά και μη θέματα. • Λαϊκά πανηγύρια. Αρχίζουν με Αποκριάτικες φωτιές στις γειτονιές της πόλης και την Καθαρά Δευτέρα γιορτάζονται τα παραδοσιακά Κούλουμα στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου. Στα Κούλουμα συμμετέχουν μουσικοχορευτικά συγκροτήματα και προσφέρεται δωρεάν παραδοσιακό νηστίσιμο φαγητό και άφθονο κρασί.
ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΡΜΟΝΙΑ
Ένας σύλλογος με πολλές διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό είναι και η χορωδία ‘’ Αρμονία” καθώς και τα χορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακής μουσικής του Δήμου Πρέβεζας και των γειτονικών κοινοτήτων.
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Καινούριος θεσμός που άρχισε στην Πρέβεζα στις 2 Αυγούστου 1995 σαν Α’ Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ. Μια διοργάνωση της Κινηματογραφικής Λέσχης Πρέβεζας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας υπό την αιγίδα του Δήμου Πρέβεζας.

Έκθεση εικόνων

Preveza Real Estate

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Preveza Real Estate ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 2 48100, ΠΡΕΒΕΖΑ

Τηλ. : (+30) 6940853290

Tηλ. : (+30) 2682021018, (+30) 2682021018

[email protected]

 

logooff

Αναζήτηση